nederland

Politie bekijkt levering uniformen

Door ANP - 26 januari 2017

DEN HAAG (ANP) – De top van de nationale politie gaat kijken of de thuisbezorging van uniformen anders kan. Nu gaat dat nog via de post maar de politie ontving naar eigen zeggen de laatste tijd signalen dat het bezorgen van uniformstukken aan het huisadres van politieagenten niet altijd zorgvuldig verloopt.

De korpsleiding neemt binnen vier weken een besluit over een aanpassing van het bezorgproces, maakte zij donderdag bekend. Het AD kwam vorige week met het verhaal naar buiten dat uniformen wel eens in verkeerde handen terechtkomen.

Kledingpakketten worden bij afwezigheid van de agent nogal eens bij de buren afgegeven. Meestal komt de kleding daarna netjes bij de betreffende agent terecht, maar deze praktijk gaat wel in tegen de afgesproken bezorgprocedure.