nederland

PVV boos over tweet ambassadeur in Denemarken

Door ANP - 17 januari 2017

DEN HAAG (ANP) – De PVV is verbolgen over een tweet van de Nederlandse ambassadeur in Denemarken, die daarin naar de partij lijkt te verwijzen als ,,het beest”. Kamerlid Raymond de Roon heeft minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken vragen gesteld over de tweet.

Ambassadeur Henk Swarttouw reageerde maandag op Twitter op een artikel van het Amerikaanse blad Newsweek over het feit dat Rutte een coalitie met de PVV na de verkiezingen uitsluit. De premier zei zondag in Buitenhof dat de kans op samenwerking met de PVV ,,nul” is.

,,Good news! No more feeding the beast”, zei Swarttouw hierover op Twitter. De Roon wil van Koenders weten wat hij vindt van de opmerking van Swarttouw en of het gepast is dat een ,,vertegenwoordiger van de Nederlandse regering” zich op deze manier uitlaat over een lid van de Tweede Kamer.

Volgens De Roon is de tweet niet alleen denigrerend richting Wilders, maar ook richting ,,de miljoenen Nederlanders die achter de PVV staan”.