nederland

Rechter stelt ADO Den Haag opnieuw in gelijk

Door ANP - 05 januari 2017

DEN HAAG (ANP) – ADO Den Haag heeft donderdag het kort geding tegen grootaandeelhouder Wang Hui gewonnen. United Vansen, het bedrijf van de Chinees, moet de eredivisionist bijna 2,5 miljoen euro betalen, 2.477.605 euro om precies te zijn.

Voor ADO Den Haag komt de uitspraak van de rechter hoogst gelegen. Zonder het geld stond zelfs het voortbestaan van de club op het spel. De nummer veertien van de ranglijst is al onder verscherpt toezicht van de KNVB gesteld en moet voor februari een sluitende begroting overleggen om verdere sancties te voorkomen.

,,ADO Den Haag heeft een spoedeisend belang bij haar vordering”, aldus de rechtbank. Hij acht bewezen dat de voetbalclub een overeenkomst heeft gesloten met United Vansen waarbij een bedrag van ruim 3 miljoen euro betaald moet worden. ,,United Vansen is tekort geschoten in de uitvoering van deze overeenkomst”, vindt de rechtbank.

Aandelen

Zowel tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak als bij de uitspraak was niemand namens het Chinese bedrijf aanwezig. ADO heeft er echter volgens de rechtbank alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat Wang en de zijnen op de hoogte gebracht zouden worden van het kort geding, daarom kan er wel uitspraak worden gedaan.

Wang Hui verloor vorige maand ook al een rechtszaak van ADO. De Ondernemingskamer schorste de Chinees niet alleen tijdelijk als preses van de rvc. Hij moest ook al zijn aandelen overdragen aan een onafhankelijke beheerder. ADO kan die aandelen mogelijk verkopen als Wang Hui alsnog niet wil betalen.

De Chinees kan nog beroep aantekenen tegen de uitspraak.