nederland

Scheepvaart Maas volgende week hervat

Door ANP - 19 januari 2017

NIJMEGEN (ANP) – De scheepvaart op de Maas wordt volgende week hervat. Rijkswaterstaat verwacht dat de tijdelijke dam die gebouwd wordt bij de kapotgevaren stuw in Grave in het weekeinde sterk genoeg is om het waterpeil in de rivier weer te laten stijgen, aldus een woordvoerder donderdag. Op welke dag het eerste schip dan weer over de Maas vaart, is afhankelijk van de snelheid waarmee het water stijgt.

Het rivierdeel tussen Grave en Sambeek liep op 28 december vorig jaar leeg toen een binnenvaarttanker de stuw bij Grave ramde in dichte mist. Sindsdien moet de binnenvaart omvaren via kanalen in Brabant of via Antwerpen, wat voor een enorme schadepost zorgt. Het duurt nog zeker een halfjaar voor de stuw bij Grave is gerepareerd.