nederland

Sponsorbaas verblijft elders na schietincident

Door ANP - 08 januari 2017

HEERENVEEN (ANP) – Een dag nadat hij bij ijsstadion Thialf is beschoten, maakt Bert Jonker het ,,naar omstandigheden” goed. Wel is hij met zijn gezin ondergebracht op een veilige plek, ,,omdat de verdachte nog altijd voortvluchtig is”, meldt zijn bedrijf Clafis zondag op de site. Het incident komt volgens die verklaring ,,vermoedelijk voort uit een bedrijfsaankoop die een aantal jaren geleden is gedaan”.

Jonker is inmiddels geopereerd aan zijn hand. De politie zoekt nog steeds naar de man die hem zaterdag op het parkeerterrein bij het ijsstadion in Heerenveen beschoot. Zijn identiteit is bekend. Het zou om een zakelijk conflict gaan, vermoedde de politie zaterdag al.

Jonker sponsort met zijn ingenieursbureau de ploeg van onder anderen Jorrit Bergsma en Irene Schouten. Zijn collega’s en medewerkers zeggen te hopen dat de verdachte snel wordt gevonden.