nederland

Tijdelijke dam bij stuw Grave

Door ANP - 10 januari 2017

GRAVE (ANP) – Rijkswaterstaat bouwt een tijdelijke dam bij de beschadigde stuw van Grave. Met deze oplossing wordt scheepvaartverkeer weer mogelijk op de Maas tussen Grave en Sambeek. Woonboten en jachten die droog zijn komen te liggen kunnen weer loskomen.

Op 29 december botste een binnenvaartschip geladen met benzeen in de dichte mist tegen de stuw in de Maas bij Grave. Die raakte dusdanig beschadigd dat er een groot lek ontstond en het waterpeil op de Maas tussen Grave en Sambeek fors daalde.

De aanleg van een dam is gekozen uit twaalf verschillende voorstellen om de waterproblemen aan te pakken. De bouw van de tijdelijke dam begint deze week. ,,Parallel aan deze tijdelijke maatregel, werkt Rijkswaterstaat aan het definitief herstel van stuw Grave”, laat de dienst dinsdag weten.