nederland

Van der Steur blijft bij verhaal

Door ANP - 26 januari 2017

DEN HAAG (ANP) – Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) houdt donderdag in het debat over zijn rol in de nasleep van de Teevendeal vol dat hij níet de bedoeling heeft gehad om de Tweede Kamer informatie te onthouden. ,,Ik vond en vind dat de bedragen hadden moeten worden gemeld”, aldus Van der Steur.

Hij is in opspraak geraakt door onthullingen van Nieuwsuurverslaggever Bas Haan. Informatie over de Teevendeal zou zijn achtergehouden doordat Van der Steur zich in 2015 als Kamerlid had bemoeid met antwoorden op Kamervragen aan zijn voorganger Ivo Opstelten.

,,Zeer kwetsbaar”, had Van der Steur genoteerd bij de passage over bedragen die toenmalig staatssecretaris Fred Teeven zich had weten te herinneren. Die werden daarna uit de definitieve antwoorden aan de Kamer geschrapt, hoewel de Kamer er al tijden kennis van wilde nemen.

Maar Van der Steur stelt dat uit zijn ,,commentaar op geen enkele manier blijkt dat ik vond dat dit moest worden weggehaald”.