nederland

Van der Steur overtuigt oppositie niet

Door ANP - 26 januari 2017

DEN HAAG (ANP) – De verdediging van minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) in het debat over de Teevendeal donderdag overtuigt een felle oppositie vooralsnog niet. De bewindsman houdt vol dat hij juist wilde dat de Kamer meer informatie kreeg.

,,Door uw interventie zijn cijfers uit de Kamerbrief gehaald”, stelde PVV-leider Geert Wilders. De fractievoorzitter van de ChristenUnie, Gert-Jan Segers, sprak over ,,verbale uitvluchten” van de minister. Emile Roemer (SP): ,,U heeft ons gewoon bedonderd.” Volgens D66 zoekt de minister alleen naar ,,uitvluchten”.

Volgens Van der Steur probeerde hij juist te bereiken dat er meer informatie naar de Kamer ging toen hij adviezen gaf aan voormalig justitieminister Ivo Opstelten. ,,Men kan mij niet verwijten dat ik onduidelijk ben.”