nederland

Verdachten ontvoering Insiya langer vast

Door ANP - 12 januari 2017

AMSTERDAM (ANP) – Twee mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering van het tweejarige meisje Insiya Hemani uit Amsterdam blijven langer in de cel. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam donderdag beslist tijdens een zogenoemde pro-formazitting.

Insiya werd eind september meegenomen uit een woning in de Watergraafsmeer. Ze is vermoedelijk in opdracht van haar vader ontvoerd en meegenomen naar India. In de zaak zijn tot nu toe vier personen aangehouden, maar het Openbaar Ministerie (OM) heeft acht verdachten op het oog. Onder hen is ook de vader van het meisje.

De zaak tegen een derde aangehouden verdachte, die donderdag ook zou terechtstaan, is voorlopig ingetrokken. Verdachte nummer vier, een vrouw, mag haar proces op vrije voeten afwachten, oordeelde de raadkamer al eerder.