nederland

Vliegtuigbom gevonden op strand Egmond

Door ANP - 21 januari 2017

EGMOND AAN ZEE (ANP) – Op het strand van Egmond aan Zee is zaterdagmiddag een projectiel gevonden. Het gaat mogelijk om een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog, liet een woordvoerster van de politie weten.

Het projectiel werd ontdekt door een man die op het strand aan het graven was. Hij belde de politie die explosievendeskundigen naar het strand liet komen. Inmiddels is de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) opgeroepen om de vondst te onderzoeken.

De omgeving van de vindplaats is afgezet.

Volgens de politiewoordvoerster is het zaak dat de bom zo snel mogelijk wordt opgeruimd. Zondag is de tweede dag van de Egmond Wandelmarathon, een sponsorloop op het strand ten gunste van het Reumafonds. Er worden honderden deelnemers verwacht.