nederland

Weinig gebruik opvang Ede tijdens gasstoring

Door ANP - 08 januari 2017

EDE (ANP) – In Ede is in de nacht van zaterdag op zondag minimaal gebruik gemaakt van de opvang voor gedupeerden van de gasstoring. Een gezin met onder anderen een baby overnachtte in congrescentrum en hotel De Reehorst, dat speciaal hiervoor is geopend. In de Gelderse plaats hebben ongeveer vijfhonderd huizen en bedrijven sinds zaterdagochtend geen gas.

Volgens een woordvoerster van de gemeente hebben ,,de meeste mensen andere oplossingen gevonden”. Ook zijn straalkachels uitgedeeld. Wel wandelen af en toe mensen De Reehorst binnen om te douchen en koffie te drinken.

Liander meldde eerder dat het ernaar uit ziet dat de storing nog zeker het hele weekend duurt. In de hoofdleidingen daar is water aangetroffen. In de wijk zelf (Maandereng) is een informatiepunt ingericht.