nederland

Wilders richt pijlen op Rutte

Door ANP - 26 januari 2017

DEN HAAG (ANP) – PVV-leider Geert Wilders heeft in het debat over de Teevendeal zijn pijlen gericht op premier Mark Rutte. Volgens Wilders zat ,,de meeste mist en het belangrijkste falen” niet bij minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) maar bij Rutte.

Wilders noemde hem een premier zonder regie die zal worden herinnerd om zijn leugens. Van der Steur en Rutte verantwoorden zich donderdag in de Tweede Kamer voor hun rol in de nasleep van de Teevendeal.

Volgens Nieuwsuurjournalist Bas Haan heeft Van der Steur in 2015 als Kamerlid zich actief bemoeid met het achterhouden van de bedragen van de deal die Fred Teeven als officier van justitie sloot met crimineel Cees H. Die bedragen wilde de Kamer al tijden weten. Ook Rutte zou meer hebben geweten dan bekend was.