nederland

Woensdag werkoverleg boze NS’ers in Utrecht

Door ANP - 09 januari 2017

UTRECHT (ANP) – Ontevreden machinisten en conducteurs van de Nederlandse Spoorwegen houden woensdag om 13.00 uur werkoverleg bij het hoofdkantoor in Utrecht. Ze willen daar een ‘lijst van ongenoegens’ aanbieden aan de NS-directie. De nieuwe dienstregeling heeft voor rijdend personeel nare gevolgen, vinden ze.

Wat de gevolgen zijn voor treinreizigers, is volgens de initiatiefnemer het Amsterdams Machinisten Kollectief (AMK), nog moeilijk te zeggen. ,,Het is voor ons nog volstrekt onbekend of machinisten en conducteurs van hun trein afstappen om naar het overleg te gaan”, aldus een AMK-woordvoerder maandag. ,,Er is veel belangstelling voor de meeting. Veel rijdend personeel heeft vrij genomen om naar de bijeenkomst te komen.”

Hij waarschuwt dat als drie of meer machinisten besluiten hun trein in Utrecht stil te zetten voor het werkoverleg, dat veel gevolgen kan hebben voor het treinverkeer in het hele land.