nederland

3 jaar en tbs voor poging doodslag op ex

Door ANP - 02 februari 2017

AMSTERDAM (ANP) – Een 56-jarige Amsterdammer is donderdag door de rechtbank in de hoofdstad tot drie jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging veroordeeld wegens poging tot doodslag op zijn voormalige partner.

Tegen de man was vijf jaar geëist wegens poging tot moord, maar volgens de rechtbank is er onvoldoende bewijs om te bepalen dat verdachte tevoren daadwerkelijk het plan had opgevat om de vrouw van het leven te beroven.

De man stak zijn ex-partner op 2 december 2015 in de Borgerstraat in Amsterdam vijf keer met een vleesmes haar rug. Dat incident gebeurde onder de ogen van hun vierjarige kind. Dat heeft voor moeder en kind traumatische gevolgen gehad. Bovendien ondervindt de vrouw ernstige lichamelijk gevolgen, zoals littekens en noodzakelijke operaties.

De vrouw raakte ernstig gewond aan haar maag, milt, lever en haar linkerlong. De twee waren verwikkeld in een vechtscheiding en hadden ruzie over de omgang met hun kind.

Volgens de rechtbank moet de man gedwongen worden behandeld. Deskundigen achten het gevaar op herhaling op het ogenblik groot.