nederland

Achtervolging leidt tot vondst wapens

Door ANP - 12 februari 2017

EINDHOVEN (ANP) – De politie in Eindhoven heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen van 27 en 28 jaar aangehouden voor drugs- en wapenbezit. Dat gebeurde na een achtervolging.

Surveillerende agenten wilden in de Bennekelstraat in Eindhoven een scooter met daarop twee mannen controleren. De bestuurder negeerde het stopteken en ging er vandoor met in zijn kielzog de politie. De achtervolging eindigde enkele straten verder op de Bayeuxlaan, waar de scooter op het besneeuwde gras onderuit ging.

De 28-jarige bijrijder uit Helmond was in het bezit van enkele zakjes met harddrugs. Bij de bestuurder, een 27-jarige man uit Eindhoven, werd een vuurwapen met enkele patronen aangetroffen. Bovendien had de man geen rijbewijs en had hij teveel gedronken. In zijn woning vonden agenten later nog meer munitie en een stroomstootwapen.