nederland

Afzeggen verkiezingsdebat Wilders’ goed recht

Door ANP - 20 februari 2017

HILVERSUM (ANP) – Voor de media en de politieke en maatschappelijke discussie is het vervelend, maar het staat politici als Geert Wilders vrij om zelf te bepalen of ze zich laten interviewen. ,,Hij kan en mag bepalen met wie hij praat en met wie niet”, zei voorzitter Marcel Gelauff van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren maandag. De PVV-leider zegde onlangs enkele verkiezingsdebatten af.

,,In september vorig jaar vond een informeel gesprek plaats tussen de PVV-voorman en een aantal van onze leden, allemaal journalisten”, aldus Gelauff, hoofdredacteur NOS Nieuws. ,,Ook daar was het klip-en-klaar: Wilders maakt zijn eigen keuzes. Het is ook zijn goed recht.” Het gesprek leidde niet tot concrete afspraken.

Het komt volgens Gelauff veel vaker voor dat politici of anderen media niet te woord willen staan. ,,Het is iets van alle tijden, al worden de dingen door hem wel meer op scherp gezet.”