nederland

Beoogd opvolger Van Aartsen maandag bekend

Door ANP - 04 februari 2017

DEN HAAG (ANP) – De gemeenteraad van Den Haag kiest maandag de man of vrouw die de nieuwe burgemeester moet worden, als opvolger van Jozias van Aartsen. De raadsleden houden eerst een besloten vergadering, en na afloop wordt hun kandidaat gepresenteerd, heeft de gemeente zaterdag aangekondigd.

De aanbeveling van de gemeenteraad gaat naar de minister van Binnenlandse Zaken, die de voordracht doorgeeft aan de koning. Die benoemt uiteindelijk de nieuwe burgemeester.

Oud-minister Van Aartsen (69, VVD) gaat op 1 maart met pensioen. Hij is acht jaar burgemeester van zijn geboortestad geweest. Wethouder Tom de Bruijn neemt daarna als locoburgemeester waar. De nieuwe burgemeester moet op 30 maart worden geïnstalleerd. Elf mensen hebben gesolliciteerd.