nederland

BNR nodigt Wilders uit voor gesprek

Door ANP - 20 februari 2017

HILVERSUM (ANP) – Na de weigering van Geert Wilders om mee te doen aan het verkiezingsdebat in Carré op 5 maart heeft hoofdredacteur Sjors Fröhlich van BNR de PVV-leider uitgenodigd voor een gesprek. Centraal moet hierbij de vraag staan hoe de media met Wilders moeten omgaan, aldus Fröhlich in een open brief aan Wilders op de site van BNR.

,,Ik nodig je uit voor een gesprek hierover. Gewoon, een kop koffie, om te bespreken hoe wij (journalisten en Geert Wilders) op een goede manier met elkaar kunnen omgaan. Met of zonder microfoon, wat jij wilt”, schrijft Fröhlich aan de PVV-leider. ,,Kiezers willen weten waar jij voor staat, wat je concrete voorstellen zijn. Ik hoop van je te horen. Any time, any place.”

BNR is met RTL Nieuws een van de organisatoren van het verkiezingsdebat in Carré. De PVV-leider zei zondag niet te komen, omdat RTL Nieuws een interview had gepubliceerd met zijn broer Paul Wilders.