nederland

Brimstone al verkocht aan tientallen landen

Door ANP - 09 februari 2017

AMSTERDAM (ANP) – De film Brimstone van regisseur Martin Koolhoven is al aan 24 landen verkocht. Dat heeft producent N279 donderdag bekendgemaakt. De western, die in Nederland al meer dan 150.000 bezoekers trok, wordt onder meer uitgebracht in de VS, China en Indonesië.

Andere landen zijn onder meer het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Rusland, Japan, Australië, Griekenland, Portugal, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Turkije, Polen, Zuid-Korea en Singapore. Het gebeurt niet vaak dat een Nederlandse film in zoveel landen over de hele wereld wordt uitgebracht. ,,Het is geweldig dat de film het zo goed doet in Nederland”, stelt Koolhoven. ,,Maar dit is toch wel de kers op de taart.”

Brimstone vertelt over een demonische priester (Guy Pearce) die het gemunt heeft op een onschuldige vrouw (Dakota Fanning). Het is de eerste film van Koolhoven in acht jaar tijd. De western beleefde in het najaar de wereldpremière op het festival van Venetië.