nederland

Cigdem Yuksel wint Zilveren Camera 2016

Door ANP - 04 februari 2017

HILVERSUM (ANP) – Fotografe Cigdem Yuksel heeft de Zilveren Camera 2016 gewonnen, de prijs voor de beste journalistieke foto van het jaar. Dat werd zaterdag bekendgemaakt in Hilversum. Yuksel wint de prijs voor de serie Syrian child labour, over Syrische vluchtelingenkinderen die in Turkse fabrieken lange werkdagen draaien om goedkope producten te maken voor de Europese consument.

De jury was onder de indruk van de kleuren en sterke composities van haar foto’s, maar ook van het feit dat de serie ,,ons als Westerse consumenten confronteert met de consequenties van onze politieke en economische keuzes”. Yuksel, die op dit moment als freelance fotograaf voor de Volkskrant werkt, won in de categorie Nieuws Internationaal (serie).

De prijsuitreiking vond plaats in Museum Hilversum. Daar zijn de genomineerde en winnende foto’s tot en met 12 maart te zien.