nederland

Concertgebouworkest brengt Oorlog & Vrede

Door ANP - 27 februari 2017

AMSTERDAM (ANP) – Het is volgend jaar honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog eindigde. Daarom komt het Koninklijk Concertgebouworkest komend seizoen met een concertreeks rondom het thema Oorlog & Vrede, zo bleek maandag bij de seizoenspresentatie 2017/2018.

Zo speelt het orkest muziek uit drie historische periodes van oorlog en politieke onrust, waarin ook ,,verzet en hoop op een toekomst met meer verdraagzaamheid” voorop staan. Het gaat om Prokojevs Suite uit ‘Oorlog en vrede’, maar ook werk van Hndel, Mozart, Beethoven, Kodály, Honegger, Hartmann en Escher.

Algemeen directeur Jan Raes vertelde verder trots te zijn dat in het nieuwe seizoen naast chef-dirigent Daniele Gatti ook voorgangers Bernard Haitink, Riccardo Chailly en Mariss Jansons te gast zijn. ,,De vier nog levende chef-dirigenten. Dat is nog nooit eerder gebeurd.”