nederland

Dekker zoekt naar alternatief rekentoets

Door ANP - 27 februari 2017

DEN HAAG (ANP) – Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) laat onderzoeken of er een alternatief kan komen voor de omstreden rekentoets. ,,Als er een goed alternatief is, kan de rekentoets van tafel”, aldus een woordvoerder van het ministerie maandag.

Dekker werkt er samen met de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren (NVvW) aan. De Kamer nam in december een motie aan waarin de staatssecretaris werd gevraagd met deze organisatie te werken aan een vervanger voor de rekentoets.

Zolang het alternatief er niet is blijft de rekentoets, aldus Dekker. Twee expertgroepen werken aan een alternatief, één voor het vmbo, de ander voor het havo en vwo. Dekker zal de uitkomst samen met de NVvW beoordelen. Die wordt dan rond de zomer naar de Kamer gestuurd.