nederland

Energie besparen op Warmetruiendag

Door ANP - 10 februari 2017

RIJSWIJK (ANP) – Onder het motto ‘Verwarm jezelf, niet de wereld’ vraagt de organisatie Warmetruiendag vrijdag aandacht voor het milieu en de opwarming van de aarde. Naar verwachting 200.000 mensen trekken dan een extra trui aan en zetten de verwarming een streepje lager om energie te besparen.

Met de actie wil de organisatie mensen bewust maken en laten zien wat ze zelf kunnen doen om de opwarming van de aarde en de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan.

Op de Handwerkbeurs in Zwolle kunnen mensen vrijdag op de foto met hun lievelingstrui. In diverse steden vroeg de organisatie de afgelopen tijd mensen al naar hun lievelingstrui en zette hen daarmee op de kiek.

Bijna veertig gemeenten in het hele land doen vrijdag mee aan de actie om energie te besparen. Ook onderwijsinstellingen en veel bedrijven zetten de thermostaat dan een graadje lager. Als de kachel overal een graad lager staat, kan Nederland op één dag al zo’n 4 miljoen kubieke meter gas uitsparen, stelt de organisatie.