nederland

Energiebedrijf trekt drugscontrolebeleid in

Door ANP - 22 februari 2017

DEN HAAG (ANP) – Energiebedrijf Uniper (een afgesplitst onderdeel van E.ON) heeft zijn alcohol- en drugscontrolebeleid voor medewerkers moeten intrekken. Het plan om medische gegevens van het personeel te verwerken is in strijd met de wet, meldt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) woensdag.

Uniper wilde alcohol- en drugstesten inzetten om onveilige situaties te voorkomen. Daarbij zouden de uitkomsten van adem- en wangslijmtesten worden vastgelegd. Wie niet mee wilde werken zou een gesprek met de leidinggevende krijgen en liep het risico op een andere positie te worden geplaatst. Het bedrijf wilde ook drugshonden inzetten om te controleren of medewerkers drugs bij zich hadden.

,,Medische gegevens zijn per definitie privacygevoelig en voor het verwerken daarvan gelden extra wettelijke eisen”, aldus de Autoriteit Persoonsgegevens.