nederland

Gelredome wijst verkoop aan Vitesse af

Door ANP - 28 februari 2017

ARNHEM (ANP) – Gelredome NV en de Exploitatiemaatschappij Gelredome (BVEG) voelen er niets voor dat voetbalclub Vitesse het stadion koopt. De partijen zijn bang dat Vitesse het belang van voetbalactiviteiten boven andere evenementen zal laten gaan. BVEG is bovendien niet van plan om de aandelen in het complex te verkopen aan Vitesse.

Dat schrijven de twee partijen dinsdag in een brief aan Gedeputeerde Staten van Gelderland. Vitesse kan Gelredome nu niet kopen, omdat in het verleden is afgesproken dat de club dan een boete van 11,3 miljoen euro moet betalen. Die boete is vastgelegd omdat Gelredome destijds met veel overheidssubsidie is gebouwd aangezien het stadion een sterk multifunctioneel karakter zou krijgen. Vitesse heeft de provincie deze maand gevraagd de boete te laten vallen, zodat de club eigenaar en exploitant van het stadion kan worden.