nederland

Helft minder alcoholcontroles sinds drie jaar

Door ANP - 02 februari 2017

HILVERSUM (ANP) – De politie heeft in 2016 bijna de helft minder alcoholcontroles uitgevoerd dan drie jaar eerder. Dat meldt de NOS op basis van gegevens die de omroep kreeg van de politie door een WOB-verzoek.

In 2013 werden er nog 6025 controles afgenomen. In 2016 waren dat er 3097. De reden is de forse afname van het aantal fuikcontroles. Die worden volgens de politie ,,steeds minder effectief”. Ongeveer een procent van de gecontroleerde bestuurders viel bij deze controles door de mand.

Ter compensatie voeren agenten nu meer gerichte controles uit op mensen die verdacht gedrag vertonen, stelt de NOS. Een woordvoerder van de politie zegt tegen de omroep dat met deze vorm van controle de pakkans groter is, maar moeilijker te meten in de statistieken van de hoeveelheid controles.