nederland

Holleeder in rechtbank voor vervolg strafzaak

Door ANP - 20 februari 2017

AMSTERDAM (ANP) – Willem Holleeder is vrijdagochtend in de rechtbank in Amsterdam voor de voortzetting van zijn strafproces. Tijdens de niet-inhoudelijke zitting, de tiende sinds zijn aanhouding eind 2014, wordt de stand van zaken in het onderzoek naar de ‘topcrimineel’ besproken.

Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt Holleeder (58) voor zijn vermeende betrokkenheid bij een reeks afrekeningen, waaronder de liquidaties van mede-Heineken-ontvoerder Cor van Hout en vastgoedmagnaat Willem Endstra. Vorig jaar kwam daar een aanklacht bij voor het beramen van de moord op zijn zussen Astrid en Sonja en misdaadverslaggever Peter R. de Vries. De zaak tegen Holleeder is voor een belangrijk deel gebaseerd op belastende verklaringen die de zussen samen met zijn ex Sandra den Hartog over hem hebben afgelegd.