nederland

Inbrekers jagen op collectebussen scouting

Door ANP - 27 februari 2017

LEUSDEN (ANP) – Scouting Nederland lijkt het slachtoffer te zijn geworden van inbrekers die het voorzien hadden op de opbrengst van de jaarlijkse collecte voor Jantje Beton. In de provincie Utrecht en in Hilversum poogden daders, al dan niet met succes, in te breken in clubhuizen waar de collectebussen met het opgehaalde geld stonden opgeslagen.

Bij een scoutinggroep in Hilversum werden afgelopen weekeinde dertig gevulde collectebussen gestolen uit het clubhuis. De kraak werd gepleegd op de laatste dag van de collecteperiode. In de provincie Utrecht probeerden dieven de afgelopen dagen ook in diverse clubhuizen van de organisatie in te breken. Volgens RTV Utrecht gebeurde dat bij zeker zeven scoutingclubs.

,,De reeks inbraken kan erop wijzen dat de daders heel duidelijk op zoek zijn geweest naar het ingezamelde geld van de collecte”, aldus de directeur van Scouting Nederland, Fedde Boersma. ,,Deze ontwikkeling is bijzonder verontrustend.”