nederland

Indiase film Sexy Durga wint Tiger Award

Door ANP - 03 februari 2017

ROTTERDAM (ANP) – De film Sexy Durga van de Indiase regisseur Sanal Kumar Sasidharan is de winnaar van de Hivos Tiger Award 2017, de belangrijkste prijs op het Internationaal Filmfestival Rotterdam (IFFR). Dat heeft de organisatie vrijdagavond bekendgemaakt. Aan de award is een geldbedrag van 40.000 euro verbonden.

Filmmaker Niles Atallah van de film Rey won de speciale juryprijs van 10.000 euro voor een buitengewone artistieke prestatie. Moonlight van filmmaker Barry Jenkins ging ervandoor met de publieksprijs.

Het IFFR, dat zijn 46e editie beleeft, begon op 25 januari en wordt zondag afgesloten met de Volkskrantdag, waarbij vijf films achter elkaar worden vertoond in het Nieuwe Luxor Theater. In totaal zijn er tijdens het festival vierhonderd films te zien.

Vorig jaar telde de organisatie 305.000 bezoeken en kwamen er zo’n 2500 professionals uit de filmbranche naar de Maasstad.