nederland

Justitie: lekkende agent donderdag voorgeleid

Door ANP - 22 februari 2017

DEN HAAG (ANP) – De politiemedewerker die vastzit voor het schenden van ambtsgeheim, wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag laten weten. De man, die sinds maandag vastzit, was geen persoonsbeveiliger van PVV-voorman Geert Wilders.

De man werkt bij de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB), onderdeel van de Landelijke Eenheid. De verdachte zit in beperkingen, wat betekent dat hij geen contact met de buitenwereld mag hebben.

De politiemedewerker wordt ervan verdacht vertrouwelijke informatie te hebben gelekt naar een Marokkaans-Nederlandse misdaadorganisatie. NRC meldde dinsdag dat de agent van Marokkaanse komaf toegang had tot databases met zeer vertrouwelijke inlichtingen. De criminele organisatie waaraan hij zou hebben geleverd, zou zich schuldig hebben gemaakt aan heling en aan het witwassen van crimineel geld.