nederland

Koning trakteert 150 jarigen op diner

Door ANP - 20 februari 2017

AMSTERDAM (ANP) – Koning Willem-Alexander nodigt 150 Nederlanders die net als hij 27 april jarig zijn en dan een kroonjaar vieren uit voor een diner in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Na het diner is dat paleis 50 uur onafgebroken open voor publiek.

Dat is maandag bekendgemaakt via de website Koninklijk Huis. Koning Willem-Alexander wordt dit jaar 50 jaar. Hij viert dat niet alleen door op Koningsdag een bezoek te brengen aan Tilburg, maar wil dit keer ook dineren met Nederlanders die op dezelfde dag als hij een bijzondere verjaardag vieren. Dat gebeurt vrijdagavond 28 april, de dag na Koningsdag. Vanaf 22.00 uur is dan in het Koninklijk Paleis ook een bijzondere programmering te zien die te maken heeft met het leven de afgelopen 50 jaar in Nederland.

Gegadigden van 20 jaar en ouder kunnen zich tot maart opgeven voor het diner via de website www.WA50.nl. Jarigen kunnen ook door een ander worden aangemeld. Via loting worden 150 gasten geselecteerd.