nederland

Koninklijk bezoek afgesloten in Oranienbaum

Door ANP - 10 februari 2017

DESSAU – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima sluiten vrijdagmiddag hun vierdaagse werkbezoek aan Duitsland af in Slot Oranienbaum, vlak bij Dessau. De slotdag van de reis door Thüringen, Saksen en Saksen-Anhalt staat in het teken van watermanagement, Oranje historie, het honderdjarig bestaan van De Stijl en de relatie met de Duitse pendant Bauhaus.

Het koningspaar komt aan de rivier de Elbe in Dessau ook minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) tegen die een handelsmissie leidt die met de Duitsers komt praten over hoogwaterbescherming. Saksen-Anhalt heeft de laatste decennia regelmatig te kampen gehad met overstromingen van de Elbe. Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen denken te kunnen helpen bij de voorkoming en bestrijding daarvan.