nederland

Nieuw Sint-Jansmuseum in Den Bosch

Door ANP - 23 februari 2017

DEN BOSCH (ANP) – Den Bosch krijgt een nieuw en modern Sint-Jansmuseum. De gemeente heeft de initiatiefnemers een bijdrage beloofd om de plannen verder te ontwikkelen.

De Sint-Jan is de grootste toeristische trekpleister van Den Bosch. Volgens schattingen heeft de kerk zeker 600.000 bezoekers per jaar. Bij de kathedraal staat sinds 1989 de Bouwloods, een klein museum dat niet meer voldoet. Volgens de plannen komt er een gloednieuw, markant en transparant gebouw.

Het nieuw museum moet op termijn inkomsten genereren die kunnen worden gebruikt voor het onderhoud en restauratie van de Sint-Jan. De stichting Sint-Jansmuseum denkt per jaar 70.000 betalende bezoekers te kunnen trekken.

Voorzitter Berry Bemelmans denkt dat de bouw kan beginnen in 2019 en de deuren in 2020 open kunnen.