nederland

Nominaties de tv-beelden 2017 bekend

Door ANP - 26 februari 2017

HILVERSUM (ANP) – De nominaties voor de televisievakprijzen, de tv-beelden 2017, zijn bekend: in negentien categorieën zijn er prijzen te winnen. De publieke omroep BNN-VARA is veertien keer genomineerd. De VPRO dingt met twaalf nominaties mee, de NTR tien keer en RTL4 heeft negen nominaties in de wacht gesleept. De tv-beelden 2017 worden op dinsdag 28 maart uitgereikt.

Het programma ‘Geer & Goor: Zoeken een hobby’ is genomineerd in de categorie amusement, samen met ‘Mindf*ck’ van AVROTROS en ‘Zondag met Lubach’ van de VPRO. Net als Gordon maakt ook Arjen Lubach dubbel kans op een tv-beeld, want zijn satirische show dingt mee naar een tv-beeld voor Beste actuele programma. In deze categorie zijn ook de programma’s ‘5 jaar later’ van Jeroen Pauw en ‘Floortje terug naar Syrië’ kanshebbers.

In de categorie Beste grote showprogramma dingt het showprogramma ‘The Roast of Gordon’ van Comedy Central mee naar de tv-prijzen. De overige genomineerde shows zijn de RTL-programma’s ‘All You Need Is Love’ en ‘Dance, Dance Dance’.