nederland

NPO-inzendingen Emmy’s en Rockies bekend

Door ANP - 08 februari 2017

HILVERSUM (ANP) – De dramaseries De zaak Menten (MAX) en Als de dijken breken (EO) behoren tot de inzendingen van de NPO voor de International Emmy Awards en de Rockie Awards. Ook de documentaireseries Floortje terug naar Syrië (BNN-VARA), Langs de oevers van de Yangtze (VPRO) en de HUMAN-serie Schuldig maken deel uit van de selectie waarmee de NPO kans hoopt te maken op de tv-prijzen.

In totaal heeft de NPO vijftien programma’s uitgekozen voor vier Emmy-categorieën. In de categorie Jeugd zijn dat Skatekeet van de EO en de VPRO-programma’s Alleen op de wereld en Freeks wilde wereld (I love Africa). In de categorie kunst vestigt de NPO zijn hoop op Het geheim van de Meester (AVROTROS), een serie met Jasper Krabbé.