nederland

Politie in de weer tijdens carnaval

Door ANP - 26 februari 2017

RIJSWIJK (ANP) – Grote delen van het land vieren dit weekend een gezellig carnavalsfeest. Toch had de politie hier en daar het nodige te stellen met carnavalsvierders. In Hengelo en Roosendaal zijn agenten gebeten door verdachten die ze probeerden aan te houden. De agent in Hengelo werd in zijn gezicht gehapt, in Roosendaal werd zijn collega in zijn arm gebeten.

In Roosendaal ontstond een opstootje op de Markt waarbij een 21-jarige man werd aangehouden. In het politiebusje beet de arrestant een agent tot bloedens toe in zijn arm. In Hengelo greep de politie in toen er een opstootje dreigde te ontstaan. Bijna iedereen volgde het bevel op om daar weg te gaan. Een 22-jarige man uit Enschede bleef, begon de politiemensen grof te beledigen en verzette zich hevig toen die hem wilden aanhouden. Volgens de politie sloeg en schopte hij en beet hij een agent in het gezicht.