nederland

Politie: schorsing DBB-agenten ‘oude zaak’

Door ANP - 24 februari 2017

DEN HAAG (ANP) – Het nieuws rond de twee geschorste beveiligers van Geert Wilders betreft volgens de Nationale Politie ,,een oude zaak”. Daarmee zegt de politie de kwestie in perspectief te willen plaatsen.

Beide persoonsbeveiligers verrichten sinds eind 2015 geen werkzaamheden meer en zitten thuis, aldus een woordvoerster van de Nationale Politie in een reactie op de onthulling dat twee beveiligers van Geert Wilders op non-actief zijn gesteld omdat ze over de schreef waren gegaan. Dat nieuws volgde op de eerdere aanhouding afgelopen week van een politiemedewerker van de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) wegens schending van zijn ambtsgeheim.

Beide geschorste agenten staan nog wel op de loonlijst van de politie. Dat gebeurde hangende het onderzoek naar strafbare feiten. In welk stadium dat onderzoek naar de agenten zich bevindt en hoe de arbeidsrelatie wordt afgewikkeld, kon de woordvoerster van de Nationale Politie niet zeggen.