nederland

Recherche onderzoekt rellen ADO-Feyenoord (2)

Door ANP - 20 februari 2017

DEN HAAG (ANP) – De recherche is een onderzoek gestart naar de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd ADO-Feyenoord zondag. Tijdens en na het duel zijn agenten tot twee keer toe belaagd door supporters. De Mobiele Eenheid moest eraan te pas komen.

Behalve supporters van de uit- en thuisclubs waren ook veel Club Brugge-fans afgereisd naar het Kyocera-stadion. Toen tijdens de wedstrijd een deel van de supporters aanstalten maakte om naar een bepaalde tribune te gaan, hielden agenten van de voetbaleenheid en ADO-stewards ze tegen. De groep van ongeveer honderd supporters richtte daarop zijn agressie op de agenten en de stewards waarna het scheidingshek onder de tribune het begaf.

Camerabeelden

De agenten zijn bekogeld met van alles en nog wat. Ze kregen bijstand van de ME, die een charge uitvoerde. Negen agenten liepen lichte verwondingen op. De belaagde agenten hebben aangifte gedaan.

Na de wedstrijd werd het weer onrustig en werd de politie opnieuw bekogeld. Ook toen voerde de Mobiele Eenheid een charge uit. Drie supporters zijn aangehouden. Twee zitten nog vast wegens openlijk geweld.

De politie roept iedereen op camerabeelden met de politie te delen. Er zijn wel al beelden, van camera’s uit de omgeving en van de bodycams van agenten.