nederland

Rechter: taxiverbod Schiphol terecht

Door ANP - 07 februari 2017

HAARLEM (ANP) – De gemeente Haarlemmermeer mag taxironselaars op Schiphol weren. Volgens de voorzieningenrechter van de rechtbank in Haarlem is het verbod op het aanbieden van taxidiensten in en rond de terminal terecht. Dat is de uitkomst van een kort geding dat een groep van 61 chauffeurs had aangespannen tegen de gemeente, zo bevestigde hun advocaat dinsdag.

De chauffeurs waren het niet eens met het besluit van Haarlemmermeer om de Algemene Plaatselijke Verordening aan te passen. Wie zich schuldig maakt aan het aanbieden van taxidiensten buiten de daarvoor beschikbaar gestelde taxibaan, kan rekenen op boetes die kunnen oplopen tot 1500 euro. Het verbod zou eigenlijk al vorige week maandag ingaan, maar werd vanwege het kort geding nog even uitgesteld.