nederland

Regering van Curaçao na zeven weken gevallen

Door ANP - 13 februari 2017

WILLEMSTAD (ANP) – De regering van Curaçao is zondag na ruim zeven weken gevallen. Dat heeft minister-president Hensley Koeiman zondagavond (lokale tijd) bevestigd.

Zondagmiddag zegden twee leden van Pueblo Soberano, de partij van de vermoordde politicus Helmin Wiels, hun steun aan Koeimans regering op waarmee de coalitie zijn meerderheid verloor. Daarop bood de premier het ontslag van zijn regering aan bij de gouverneur.

Volgens Koeiman zullen er op 28 april nieuwe verkiezingen worden gehouden. Op 5 oktober werden voor het laatst verkiezingen gehouden op Curaçao. Toen won de partij van Koeiman, MAN, met een verschil van iets meer dan 300 stemmen de verkiezingen van de MFK, de partij van oud-premier Gerrit Schotte.