nederland

Rijkswaterstaat strooit veel meer zout

Door ANP - 10 februari 2017

UTRECHT (ANP) – Rijkswaterstaat heeft tot nu toe 50 procent meer strooizout gebruikt dan in de vorige winter. Sinds oktober hebben de strooiwagens van de overheidsdienst 61,5 miljoen kilo zout op het Nederlandse wegennet uitgestrooid.

Voorlopig heeft Rijkswaterstaat nog genoeg zout. De totale wintervoorraad bedraagt maar liefst 200 miljoen kilo. Om gladheid te bestrijden op alle snelwegen, inclusief op- en afritten en verzorgingsplaatsen, heeft de dienst 546 strooiwagens ter beschikking. Die rukken uit wanneer het geautomatiseerde meldsysteem van Rijkswaterstaat waarschuwt voor gladheid.

Volgens Weeronline gaat het de komende 24 uur sneeuwen. Vanaf vrijdagavond kan verspreid over het land lichte sneeuw en motsneeuw vallen. Door deze neerslag en door bevriezing van natte wegen kan het glad worden, verwacht het weerbureau.