nederland

Rutte: inreisverbod is discriminerend

Door ANP - 02 februari 2017

DEN HAAG (ANP) – Premier Mark Rutte vindt het inreisverbod voor zeven islamitische landen dat de Verenigde Staten heeft ingesteld ,,in de kern discriminerend”. De maatregel is volgens hem in strijd ,,met onze waarden en niet effectief”.

Dat zei hij donderdag in een debat in de Tweede Kamer. Die had hem gevraagd zich duidelijker uit te spreken tegen de stap van de Amerikaanse president Donald Trump.

,,Wij betreuren de maatregel”, aldus de premier. ,,Het duwt mensen naar de verkeerde keuze.” Rutte snapt wel dat de Amerikaanse regering zich zorgen maakt over het feit dat zich mogelijk terroristen tussen migranten verbergen. Daar moeten we alles tegen doen, voegde hij eraan toe.

Het kabinet maakte dinsdag al bekend dat het overleg met de VS over Amerikaanse douanecontroles op Schiphol is opgeschort.