nederland

Rutte: inreisverbod Trump ,,niet normaal”

Door ANP - 01 februari 2017

DEN HAAG (ANP) – Het inreisverbod dat de Amerikaanse president Donald Trump heeft ingesteld tegen mensen uit zeven moslimlanden is ,,niet normaal”. Premier Mark Rutte heeft dat woensdag gezegd op een bijeenkomst in het ROC Mondriaan in Den Haag. Hij debatteerde daar met leerlingen over de “doe normaal”-oproep die hij vorige week als VVD-leider deed.

Volgens Rutte gaat het besluit van Trump in tegen de ,,basale waarden” die in het Westen gelden. ,,Ik begrijp dat een land alles doet om terroristen tegen te houden, maar de oplossing kan nooit zijn: u kunt hier niet naartoe komen. Dat gaat ook niet werken.”

Het kabinet is het hierover ,,volstrekt eens”, zei Rutte. ,,Wij wijzen deze maatregel af.”

Rutte nam eerder al afstand van Trump, maar een flink deel van de Tweede Kamer wil dat hij zich scherper uitspreekt