nederland

Rutte liefst in zee met CDA en D66

Door ANP - 24 februari 2017

DEN HAAG (ANP) – VVD-lijsttrekker Mark Rutte gaat het liefst regeren met D66 en het CDA. Dat zei de premier tijdens het lijsttrekkersdebat op NPO Radio 1. De twee beoogde partners wilden nu juist geen favoriete coalitiepartner aanwijzen.

De linkse partijen kozen wel voor elkaar. ,,Na vandaag weet ik het zeker”, zei Asscher met een knipoog naar de hand die GroenLinks-voorman Jesse Klaver hem een paar minuten eerder reikte, en koos voor GroenLinks. Maar Klaver heeft de SP liever. De partij van Emile Roemer is ook al de favoriet van 50PLUS, omdat zij beide de verhoging van de AOW-leeftijd willen terugdraaien.

SGP-lijsttrekker Kees van der Staaij zei ,,bereid te zijn in ons eentje een minderheidskabinet te proberen”.