nederland

Schoof: toename aantal incidenten bij moskeeën

Door ANP - 03 februari 2017

DEN HAAG (ANP) – Er is een toename van het aantal incidenten bij moskeeën en op lokaal niveau worden extra preventieve maatregelen genomen. Dat zei Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, Dick Schoof, vrijdag na overleg met zes moslimkoepels.

Aanleiding voor het ingelaste overleg was de aanslag op een moskee in het Canadese Quebec. Ook de ministers Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) en Stef Blok (Veiligheid en Justitie) waren bij het gesprek.

Volgens Schoof waren er tientallen incidenten bij islamitische gebedshuizen het afgelopen jaar. De daders lijken vooral uit rechts-extremistische hoek te komen. De dreiging is echter niet zo groot dat vanuit de rijksoverheid extra maatregelen nodig zijn.

Minister Blok zei dat er ,,reden is om alert te blijven”. Een vertegenwoordiger van de moslimkoepels sprak van een ,,goed overleg”.