nederland

SGP goed voor defensie en gezinnen

Door ANP - 20 februari 2017

DEN HAAG (ANP) – De SGP investeert vooral in Defensie (3 miljard euro) en veiligheid (500 miljoen, onder meer voor wijkagenten). De partij verlaagt lasten voor gezinnen, maar de allerlaagste inkomens waaronder uitkeringsgerechtigden gaan er wat op achteruit. Dat blijkt de doorrekeningen van de SGP-plannen door het Centraal Planbureau.

Voor zowel tweeverdieners (0,5 procent) als alleenstaanden (0,4 procent) is er een lichte plus, maar alleenverdieners gaan er met 2,7 procent veruit het meeste op vooruit. Gezinnen zonder kinderen gaan er bij de SGP iets meer op vooruit dan die met kinderen.

De overheidsuitgaven stijgen met de SGP met 1,4 miljard euro relatief weinig. De SGP bezuinigt op subsidies voor de publieke omroep. Bedrijven gaan in de plannen van de SGP niet meer of minder betalen. De werkloosheid daalt van 5,5 procent naar 4,7 procent.