nederland

Tot 10 jaar cel voor ‘nieuwjaarsmoord’ Sjeddy

Door ANP - 03 februari 2017

HAARLEM (ANP) – De 25-jarige Ricardo L. uit Haarlem verdwijnt tien jaar achter slot en grendel voor zijn rol bij een geweldincident in de nieuwjaarsnacht van 2016, waarbij zijn stadsgenoot Sjeddy Ibrahim (22) om het leven kwam en twee van diens vrienden gewond raakten. Twee mededaders, Layminda van Z. en Roxanne O., kregen vrijdagmiddag van de rechtbank in Haarlem respectievelijk vier jaar gevangenisstraf en een jaar celstraf, waarvan vier maanden voorwaardelijk.

De 22-jarige Sjeddy werd doodgestoken toen hij op straat een vechtpartij probeerde te sussen waar een vriend bij was betrokken. De vriend had oudejaarsavond telefonisch ruzie gekregen met Van Z. en O., die onder invloed van grote hoeveelheden drank en cocaïne steeds verder escaleerde. Toen de vriend ermee instemde de zaak te komen uitpraten, werd hij buiten opgewacht door de drie.