nederland

Tweede Kamer: debat over Belastingdienst

Door ANP - 02 februari 2017

DEN HAAG (ANP) – De Tweede Kamer gaat zich in een speciaal debat buigen over mogelijke misstanden bij de Belastingdienst rond de beveiliging van gegevens. Volgende week wordt verantwoordelijk staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) over de kwestie aan de tand gevoeld.

Wiebes zei eerder donderdag dat hij gaat uitzoeken of er door de Belastingdienst fouten zijn gemaakt met de beveiliging van financiële en persoonlijke gegevens van belastingbetalers. De Autoriteit Persoonsgegevens, de privacywaakhond van de overheid, begon al een onderzoek.

Volgens het tv-programma ZEMBLA heeft de Belastingdienst de financiële en persoonlijke gegevens van 11 miljoen belastingbetalers en 2 miljoen bedrijven onvoldoende beveiligd in de periode van 2013 tot 2016.