nederland

Uitstel beroep liquidaties Staatsliedenbuurt

Door ANP - 08 februari 2017

AMSTERDAM (ANP) – Het gerechtshof in Amsterdam heeft alsnog besloten tot uitstel van de inhoudelijke behandeling van de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt eind 2012. Dat heeft een woordvoerder van het hof woensdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving van AT5.

De nieuwe advocate van verdachte Anouar ‘Popeye’ B., Inez Weski, krijgt volgens de woordvoerder tijd om zich in te lezen in het dossier.

Aanvankelijk hield het hof ondanks de wisseling van advocaat vast aan de planning van een inhoudelijke behandeling van het hoger beroep in maart, maar die zitting wordt nu verschoven. Eerst wordt er ook nog een regiezitting gehouden.

Anouar B. (36) en medeverdachte Adil A. (28) kregen in mei 2015 levenslang voor de moord op Youssef Lkhorf (28) en Saïd el Yazidi (21) en de poging tot moord op Benaouf A., die aan de kogelregen ontsnapte door in een gracht te springen.

Doorslaggevend voor de levenslange celstraf was de poging tot moord op twee motoragenten. Zij werden vanuit de vluchtauto onder vuur genomen met kalasjnikovs.