nederland

Verdachte gepakt voor mishandeling homopaar

Door ANP - 20 februari 2017

AMSTERDAM (ANP) – Een 24-jarige Amsterdammer is donderdagochtend aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de zware mishandeling van een homo-echtpaar in oktober vorig jaar in de hoofdstad. De zaak kwam eerder deze week aan de orde in onder meer het tv-programma Opsporing Verzocht.

De man zit in volledige beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Daarom kan de politie ook geen verdere mededelingen doen.

Drie mannen mishandelden het stel in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 oktober, toen de twee na een verjaardagsfeest met hun scooter van de pont reden. Ze werden zonder enige aanleiding geschopt en geslagen. Een van de slachtoffers liep daarbij een schedelbreuk op.